Join our network of non-profits, companies and individuals who believe social change can happen through design.

Become A Member
avatar

amanda bin

Peru

Designer

Member since October 03, 2012

 • Göra affärer i Spanien

  Community, Communication Design

  Expats kan bli förvånade över för att finna lagen för att göra verksamheten i Spanien ett pågående arbete. Expats som flyttar till Spanien hittar fortfarande arbeta världen, större spansk kultur, i tradition. och Härav följer, att det kan ta lite tid och ännu mer tålamod att etablera en fast fotfäste i en företagsmiljö.

  Starta ett företag i Spanien Lagen för att starta ett företag i Spanien fortfarande kommer förpackade i byråkrati, och består av tio förfaranden som tar ett genomsnitt på nästan 50 dagar att slutföra. Dessutom fel är hög, och expats på ställa in butiken bör se till att lämpliga marknaden forskning innan börjar processen. Från områdena som expat-koncentrerat av Costa del Sol och Costa Blanca är det dessutom nödvändigt att tala och förstå spanska flytande.

  Göra affärer i Spanien: faktum fakta Business språk: spanska, medan vissa stora företag och multinationella företag kan göra affärer på både engelska och spanska förväntar sig inte engelska till talas som de facto arbetar världen. Öppettider: mycket variabel, mycket allmänt kontor öppnar klockan 9 och nära mid-evening, med två timmar för lunch på tidiga eftermiddagen. Klänning: formellt, konservativa och av hög kvalitet. Mörk eller linne med vita skjortor och siden band som passar för män och blygsamma klänningar och skräddarsydda kostymer (inklusive byxa kostymer) för damer. Varumärken och designer etiketter konstateras skyddstullarna. Gåvor: inte förväntade, men lämplig på framgångsrik förhandlingarna och på jul. Om mottagaren av en gåva, öppna den framför giver. Gåvor ska vara av hög kvalitet. Jämställdhet: fullt lika, med någon form av könsdiskriminering, men Spanien är traditionellt mansdominerade samhälle och endast nyligen börjat kvinnor utgår från mitten av att ledande nivå befattningar i något annat än familjeföretag.

  Göra och inte göra affärer i Spanien •Do – har visitkort tryckt, en sida på engelska och en sida på spanska. Presentera kort spanska sidan upp vid ankomst, samt en handskakning, ögonkontakt och en varm hälsning. •Don’t – falla för stereotypen “manana” (morgon). Medan södra Spanien får galopp i lugnare takt, i norra Spanien tidsfrister iakttas och punktlighet förväntas. •Don’t – förväntas börja förhandla i början av ett möte. Spanska vill upprätta en formell, men personliga miljö innan i affärstransaktioner. På samma sätt när matsal med kollegor och kunder, bara tala affärer om de uppmanas av om det har fastställts måltiden som syftar till att diskutera arbetet. •Do – försök och schemalägga avtalade tider för mid-morning, som öppettider varierar i Spanien och detta är en tidslucka när tillgången är de vanligaste. •Don’t – bli förvånad om du hittar ditt personliga utrymme äventyras. Spanjorerna vill stå nära och flytta undan kan tas som ett brott.

Leave a Response

Fields marked * are required


No file selected (must be a .jpg, .png or .gif image file)


Once published, you will have 15 minutes to edit this response.

Cancel

My Interests

 • Industrial Design
 • Environmental Design
 • Communication Design
 • Fashion Design
 • Audio/Visual Design