Join our network of non-profits, companies and individuals who believe social change can happen through design.

Become A Member
avatar

Sharilyn Carlucci

France

None

Member since December 18, 2013


  • Det er knapt 100 meter, men et gjerde Israel planlegger å bygge gjennom fire landsbyer i hjertet av ikoniske åsene i Vestbredden viser hvor dypt okkupasjonen kommer inn palestinske liv.

    Tidligere denne måneden, beordret den israelske Defense Forces (IDF) byggingen av en separasjon gjerde i [url=http://mondoweiss.net/2013/11/israel-security-heart.html]nordlige Vestbredden[/url] på jordbruksområder tilhører fire palestinske landsbyer. "Sikkerhetsgjerde", eller "sikkerhet wall" fra hebraisk og arabisk avsetning bestillinger, kjører øst-vest langs motorveien 5, nær Tapuach, et kontrollpunkt mellom Ramallah og Nablus.

    Dette gjerdet er ikke en forlengelse av den berømte separasjon barrieren. Snarere vil det være en frittflytende kjeden koblet planke i hjertet av Vestbredden. En miniatyrversjon av veggen, skiller det noe og kan enkelt omgås fots. Det bare strekker 3,8 dunums i lengde, godt under en kilometer. Fortsatt er dette gjerdet del av et lappeteppe av barrierer i bydelen Nablus som spore highway systemet.

    Gjerdet er planlagt for bygging på gårder lander tilhører åsside lokalitetene Beita, Osrain, Qabalan og Yitma. Sammen danner de fire landsbyene en firkant med to nord og to av en israelsk motorvei. Planlagte banen av gjerdet linjer motorveien bisecting.

    "Basert på min jurisdiksjon som leder for det israelske forsvaret i dette distriktet," sier November 3 bevilgning for jeg oppnådd, signert av Nitzan Alon, den israelske hæren ...