Join our network of non-profits, companies and individuals who believe social change can happen through design.

Become A Member
avatar

Kin Wa To

Hong Kong, China

Designer (Interior Design)

Member since May 22, 2007


  • pixelnotes

    Arts & Culture, Industrial Design

    42_177_

    This wallpaper design by duncan wilson and sirkka hammer uses tiny post-its to cover the wall. each post-it has four layers to it, each one gets successively darker in colour to create a pixelated pattern as the notes are used. using this wallpaper is ideal for an office setting and is a visual representation of the pattern of use.

    http://www.duncan-wilson.com

  • wallpapergames

    Arts & Culture, Industrial Design

    16_177_

    5.5 designers aimed to create a line of wallpaper ‘without confronting a decorative vision’. their solution was a series of simple designs which used games to create a pattern. a labyrinth puzzle, word search and tic-tac-toe serve as a background, being filled in or used to customize the wallpaper. they turn the walls into a place for playing, for one person or many. the wallpaper design will change over time, making no two installations the same.

    http://www.cinqcinqdesigners.com

  • template in claska

    Arts & Culture, Industrial Design

    24_177_

    Torafu architects designed this wall organizer for the claska hotel in meguro, japan. instead of having doors for all of the wall’s compartments, they decided to leave a unique silhouette shaped opening. this design lets the hotel guest know what goes where by using the simple shapes. the wall serves as a decorative display that the architects hope will make guests realize the importance of each object.

    http://www.torafu.com

  • wall therapy

    Arts & Culture, Industrial Design

    34_177_

    This wallpaper projects blends art with neuroscience in a unique experiment. ‘people are invited to paint the paint-by-numbers-wallpaper after being prescribed a colour from undergoing a short comparative test.’ the colours are chosen based on psychophysical test that aims to find the colour which enhances their well-being. the example shown was exhibited at designersblock london in 2003 and is made up of the corresponding colours from an array of visitors.

    http://loop.ph/bin/view/Loop/WallTherapy

  • light-emitting wallpaper

    Arts & Culture, Industrial Design

    08_177_

    Dutch designer jonas samson’s light-emitting wallpaper, turns wallpaper into a source of light. turn out the lights and the wallpaper illuminates the room, but when the lights come back on, the wallpaper looks completely normal. this design is not only an unusual wallpaper idea but also a interesting way to look at having light without a traditional light fixture.

    http://www.jonassamson.com

  • The strømer

    Arts & Culture, Industrial Design

    01_177_

    Located in a pedestrian tunnel in norway, the strømer is an interactive led wall which turns shadow into light. the installation is based on architect stig skjelvik's ‘dobpler’ prototype. as pedestrians walk by the wall, a camera captures their silhouette and displays the same shape on the wall in lights. because movement activates the wall, it remains dark until someone is sensed nearby. this illuminates the walkway for pedestrians and saves energy by turning off when unnecessary.

    http://dobpler.com/sandnes.html

  • Yaya house / Manuel Ocaña

    Arts & Culture, Industrial Design

    873375919_01-402x450_132_

    Architect: Manuel Ocaña Arquitectos Location: Calle Pelayo, Madrid, Spain Collaborators: Roberto González García, Maja Frackowiack, Michael Rabold y Sebastian Camacho (ground painting) Project year: 2005-2006 Promotor: Benedicta Uría Contractor: Manuel Ocaña Constructed Area: 67 sqm Budget: $75,000 EURO (US $104,775) Photographs: Miguel de Guzman

    This is a project where one cannot dismiss the personal dimension of the commission: the refurbishment of an attic for my mother-in-law, Canadian, my daughters’ grandmother. It is a project that detects traces, records them, and leaves new prints for the ‘next one’ that may wish to search. And the idea is to build it following a different protocol. This new construction protocol, its agents and that sort of mystique of the traces will be the ‘Project’.

    An oak wood dais of 140 millimeters over furried boards seems to be the appropriate canvas to register the levels of the traces and then build the dwelling on top in order to silence them. The work starts at floor level after the usual procedures of spatial and structural cleansing. That floor, that wood surface, shall unveil the encountered traces. On the one hand detecting the traces, discovering a network of concealed geometries that are outlined when laying the floors through a precise detailing of the boards; on the other, the new traces are stamped by drawing on top of the discovered geometries the portrait of the beautiful woman that will live in the house. This...

  • Dolomites House / JM Architecture

    Communication, Environmental Design

    391767098_prhouse-21-528x351_177_

    Architects: JM Architecture - Jacopo Mascheroni Location: Dolomite Mountains, Italy Construction year: 2005-2006 Collaborator: Pietro Borzini Contractor: Hobag A.G., Campo Tures (BZ) Structure Engineering: Planungsbüro Dr.Ing. Aichner, Brunico (BZ) Mechanical Engineering: Thermostudio Bruneck, Brunico (BZ) Construction Site Supervisors: Oskar Gartner (Hobag A.G.), Rudi Viehweider (Metris GmbH) Landscape: Nippon Bonsai, Carate Brianza (MI) Curtain Wall: Coges, Padova Photographs: Hermann Gasser, Jacopo Mascheroni

    The idea of remodelling this house in the Dolomite mountains at the border between Italy and Austria started because of an uncomfortable living situation. The existing building presented a very large and high entry hall with the rooms arranged around it, and it was always necessary to walk through it to move around the house. On the ground floor, the kitchen, dining room, living room and the stube were not proportioned to the size of the house and they couldn’t get enough light.

    For this reason the entire ground floor has been demolished, and a new interior clear glass envelope with a gyp wall inserted is now the only separation among the different spaces. Few new volumes have been added around the house to extend the entry hall and the oversized family room, which include dining, relax and study areas.

    To allow the maximum amount of light into the rooms, the façades have been replaced by a custom designed structural silicon curtain wall, with base and head mull...

  • Manchester Square by SHH

    Communication, Industrial Design

    Manchester_square_the_breakout_room_thumb_177_

    SHH completed a new London office interiors scheme for a private company in London's west end, working closely with client-side design director Zeljko Popovic.

    The Manchester Square offices are the result of a brief to create a "high impact, 21st century office interior with a strong personality" with more in common with a gentlemen's club than a traditional office space.

    The requisite air of subtlety and elegance in the scheme is reflected in the complete lack of external branding at the company's front door.

    Although the property was made up of a classic (and Grade II-listed) Georgian townhouse with a former stables and garage mews building to the rear, the client was very open to a sense of contrast for the scheme, favouring a highly contemporary treatment.

    The inherited interior - also previously an office - was not particularly grand, but any standout details were to be retained.

    The building has five storeys and the rear mews has two storeys, with the upper ground mews floor corresponding to the ground floor of the main space.

    http://www.dexigner.com/design_news/manchester-square-by-shh.html

    http://www.shh.co.uk/

  • SUP.SOG by Jungmo Kwon

    Communication, Industrial Design

    Jungmo_kwon_sup_sog_light_177_

    SUP.SOG, new lighting by Jungmo Kwon, evokes the forest through imagery and the use of cardboard. The designer extends the life of the humble packing material by using the poetry of light to convey a sense of peace and nature. The intention is twofold: to be more aware of the materials we throw away and to remember the natural chaos found within nature.

    • jungmokwon.blogspot.com

Design - Communication

Contact Kin Wa To

My Interests

  • Industrial Design
  • Environmental Design
  • Communication Design
  • Fashion Design
  • Audio/Visual Design