Join our network of non-profits, companies and individuals who believe social change can happen through design.

Become A Member
avatar

Kin Wa To

Hong Kong, China

Designer (Interior Design)

Member since May 22, 2007


  • Night Club / Moomoo

    Communication, Industrial Design

    1211979414_k6_177_

    Stylish interiors for a night club in Poland. I like the curtain-like skin that encloses spaces, as it lets light drop on it, generating an ever-changing interior.

    Architects: Moomoo - Jakub Majewski, Lukasz Pastuszka Location: Poland Project year: 2008

    http://www.archdaily.com/6944/night-club-moomoo/

  • bouroullec brothers: new kvadrat showroom, copenhagen

    Arts & Culture, Communication Design

    Bouroullec01_177_

    A curtain of creme colored kvadrat clouds hang in the new showroom image © paul tahon and ronan & erwan bouroullec

    the bouroullec brothers have just completed the new kvadrat showroom in copenhagen. the minimalist, linear space displays a wall which features the tile concept, kvadrat clouds, designed by the bouroullec brothers in collaboration with kvadrat, adding a more organic and textured feel alongside the natural colors of the interior.

    the showroom boasts a large working area made from wood as well as the bouroullec brothers' 'quilt' sofa designed for established and sons, which provides an area for socialization and discussion.

    http://www.designboom.com/weblog/cat/8/view/6516/bouroullec-brothers-new-kvadrat-showroom-copenhagen.html

  • Nl1_177_

    TPAC - taipei performing art center image courtesy NL architects

    NL architects have designed the taipei performing arts center aiming to make the building accessible to everybody. the public character of the center is guaranteed by the elevation of a substantial part of its program, creating a public square underneath it. as such the square becomes part of the building inside of it.

    the design which could be considered to a table with 'four legs' supports a 'tabletop' that accommodates 3 storeys. inside you'll find an elevated fragment of the city, a public browsing space where cultural facilities such as a multimedia library, music stores, galleries, lobbies, bars, restaurants and clubs will be included.

    balconies and terraces with different programs will also be included in the space consisting of swimming pools, a skate area, playground, hotel garden and cafe.

    the performing arts center structure will contain three theaters: a 1500 seat grand theater and two 800 seat theaters for repertory performances. the theaters are positioned on different altitudes. the proscenium playhouse is placed at the base of the southeast 'leg'. the lobby is placed under this theater so that it is flush with the square activating the space around it. the multiform theater is connected to the southwest leg close to the top. the volume of the grand theater is suspended under the horizontal slab. it hovers over the square while being part of it.

    http://www.designboom.com/weblog/...

  • D Jewelry / Vaillo + Irigaray

    Communication, Communication Design

    1692459993_joyeria-d-01-283x450_132_

    Project picks archaic magical conception of the universe that surrounds the value of jewelry and the odd propose -against the usual crowded shop filled with jewelry, a wrapper which exposes the valuable pieces, as unique, exclusive. This creates an mysterious, strange, hollow, weightless, while eastern and Baroque atmosphere.

    Architects: Vaillo + Irigaray / Antonio Vaillo + Juan Luis Irigaray

    Location: Pamplona, Spain

    Project manager: Daniel Galar Irurre, architect

    Lighting: Anton Aman - ALS LIGHTING

    Builder: Ignacio Huarte - Construcciones CLEYS S.L.

    Client: Danieli Joyeros

    Project year: 2006-2007

    Photographs: Jose M. Cutillas

    http://www.archdaily.com/21119/d-jewelry-vaillo-irigaray/

  • XVI Chilean Architecture Biennale / Assadi + Pulido

    Communication, Industrial Design

    1874573977_img-4732-528x350_177_

    The proposal for the installation of the XVI Architecture Biennale starts with the selection of the venue: The Contemporary Art Museum at the Forestal Park. Even if the building wasn´t big enough to host the Biennale, it had plenty of virtues for the event: a centric location with good accessibility, immersed on the most important park in Santiago, but mostly because it has one of the most significant variables for this installation: the possibility to extend the Biennale to a wider audience, not only to the architects. Opening the exhibition on the specific context “Towards an architecture that cares about our planet”, results in an exposure of our affairs to the public, on an open plaza tied to a space on where each part of the exhibition allows for an open exchange of information.

    Architect: Felipe Assadi / Assadi + Pulido

    Location: Santiago, Chile

    Collaborators: Pablo Casals, Francisco Duarte

    Project year: 2008

    Constructed Area: 400 sqm

    Material: Scaffolding, Hunter Douglas aluzinc stripes, Wood

    Photos: Felipe Assadi & Nicolás Saieh

    http://www.archdaily.com/8380/xvi-chilean-architecture-biennale-installation-felipe-assadi/

  • Future Hotel Showcase / LAVA

    Communication, Industrial Design

    1210225990_6futurehotel_177_

    As part of a research collaboration with the Fraunhofer IAO (Institute for Work Organization) LAVA has designed the Future Hotel Showcase Room, a demonstration project that investigates the interfaces between architecture, technology and the human body.

    Architects: LAVA Location: Duisburg, Germany Project year: 2008 Project Team: Tobias Wallisser, Chris Bosse, Alexander Rieck with Kadri Kaldam, Martin Völkle, Jan Saggau Photographs: Gee-ly

    http://www.archdaily.com/8637/future-hotel-showcase-lava/

  • La Purificadora Hotel / LEGORRETA + LEGORRETA

    Environment, Environmental Design

    262388598_undine-prohl-purificadora-02_132_

    Located in the city of Puebla and belonging to the Master Plan “Paseo San Francisco”, the Boutique Hotel has colonial heritage and is registered as historical patrimony, which must be respected and included as part of the new design project. The building used to be an ice factory where the water was bottled and purified.

    Architects: LEGORRETA + LEGORRETA

    Location: Puebla, México

    Client: Plus Arrendamientos

    Associate Architect: Serrano Monjaraz Arquitectos

    Interiors: LEGORRETA + LEGORRETA, SerranoMonjaraz Arquitectos

    Structure: García Jarque Ingenieros, SC.

    Electrical & Services Consultant: Proyectos de Ingeniería Eléctrica y Sistemas Automatizados S.A. de CV.

    Landscape Architects: Espacios Verdes

    Contractor: Grupo Huitzilin SA de CV

    Kitchen Consultant: DIPREC

    Lighting Consultant: Luz y Forma

    Graphic Design: CENTRO

    Art: Laureana Toledo

    http://www.archdaily.com/22243/la-purificadora-hotel-legorreta-legorreta/

  • Barber Shop / Lior Vaknin & Sabi Aroch

    Environment, Industrial Design

    1623983988_img-3889-net-528x264_177_

    The hair strand project started its way by considering the idea of what a hair strand is and what kind of insights it can provide for designing the interior space of the barber shop.

    Hair has a particular geometry and dynamics derived from natural law. The strand geometry is curved, in accordance with natural or designed hair growth of different people. The hair adheres to the gravity of earth but also has almost a dynamics of its own. These concepts were adapted for the interior space design to create setting and atmosphere appropriate to the barber shop functions.

    Architects: Lior Vaknin & Sabi Aroch Location: Rehovot, Israel Project year: 2007-2008

  • Restaurant 560 / acarquitectos

    Communication, Industrial Design

    977049821_14-528x236_177_

    Architects: acarquitectos Location: Lisbon, Portugal Principal in Charge: João Tiago Aguiar Project team: Renata Vieira, Ana Caracol Project year: 2005-2006 Construction year: 2008 Engineerings: espaço energia Photographs: FG + SG - Fernando Guerra, Sergio Guerra

    The restaurant is placed on the ground-floor of an old building in bairro alto, lisbon’s city centre. By hosting different commercial uses, it suffered some changes in order to respond to different functionalities throughout the 20th century. Its last known use was an internet café and tea house, both functioning at the same time. Since the program was to design a restaurant, our intervention estimated a new interior reorganization.

    The space itself is divided in two separate parts - the 1st corresponds to the two dining-rooms and the 2nd one to all the services inherit to its well function. The entrance is made by two separate doors, each one of it sided by two huge windows. The original façade was partially recovered but totally kept.

    Although each one of the rooms has a separate entrance, and besides the apparently separation caused by the central volume that corresponds to the access and staircase to the house building above (underneath who the storage is placed), they both work as one single spatial area. The unity of the two spaces is given by the wooden material (osb) that fully coats the space (floor, walls and ceiling) in both rooms with a height of 2,85m. Some square holes were here and there made ...

  • Restaurant 560 / acarquitectos

    Communication, Industrial Design

    Architects: acarquitectos Location: Lisbon, Portugal Principal in Charge: João Tiago Aguiar Project team: Renata Vieira, Ana Caracol Project year: 2005-2006 Construction year: 2008 Engineerings: espaço energia Photographs: FG + SG - Fernando Guerra, Sergio Guerra

    The restaurant is placed on the ground-floor of an old building in bairro alto, lisbon’s city centre. By hosting different commercial uses, it suffered some changes in order to respond to different functionalities throughout the 20th century. Its last known use was an internet café and tea house, both functioning at the same time. Since the program was to design a restaurant, our intervention estimated a new interior reorganization.

    The space itself is divided in two separate parts - the 1st corresponds to the two dining-rooms and the 2nd one to all the services inherit to its well function. The entrance is made by two separate doors, each one of it sided by two huge windows. The original façade was partially recovered but totally kept.

    Although each one of the rooms has a separate entrance, and besides the apparently separation caused by the central volume that corresponds to the access and staircase to the house building above (underneath who the storage is placed), they both work as one single spatial area. The unity of the two spaces is given by the wooden material (osb) that fully coats the space (floor, walls and ceiling) in both rooms with a height of 2,85m. Some square holes were here and there made ...

Design - Communication

Contact Kin Wa To

My Interests

  • Industrial Design
  • Environmental Design
  • Communication Design
  • Fashion Design
  • Audio/Visual Design