Join our network of non-profits, companies and individuals who believe social change can happen through design.

Become A Member
avatar

Ezra Seraffin

Switzerland

Member since August 30, 2013

 • Abney and Associates, Pirate Bay Zweed de hacking, fraude zin verminderd

  Community, Communication Design

  Een Zweedse rechtbank heeft ontslagen deel van de kosten van het hacken en fraude tegen de oprichter van de populaire bestandsdeling website Pirate Bay en zijn gevangenisstraf van twee jaar teruggebracht tot één.

  Het Hof van beroep van Svea op woensdag ontslagen gevallen tegen Gottfrid Svartholm Warg met betrekking tot het hacken van Nordea Bank AB, zegt dat het kan niet worden uitgesloten dat anderen kunnen hebben op afstand toegankelijk zijn computer zoals hij heeft beweerd. Het bevestigde de veroordeling van het hacken van de servers van twee andere bedrijven, leertekorten en Logica, die omgaan met gevoelige gegevens voor Zweden de politiemacht en de belastingdienst.

  Het Hof, dat twee IT-experten in het geval hoorde, opgemerkt dat Svartholm Warg niet zijn betwist had computer werd gebruikt in verscheidene hacken gevallen tussen januari 2010 en augustus 2012.

  In 2009 gaf een Zweedse rechtbank hem en drie Pirate Bay collega's eenjarige zinnen voor schending van het auteursrecht. Zij waren ook veroordeeld tot het betalen van 46 miljoen kronen ($6,5 miljoen) in schade aan de entertainmentindustrie. Svartholm Warg die uitspraak een beroep gedaan, maar het land verlaten. Hij werd gearresteerd in Cambodja in 2012 en gedeporteerd terug naar Zweden na een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen hem. Hij heeft gediend uit zijn straf voor zijn eerste veroordeling terwijl onder detentie over zijn hacken lasten.

  Bekend door zijn Internet alias "Anakata", wordt de 28-jarige Svartholm Warg ook in Denemarken, waar hij wordt verdacht van hacken voor toegang tot gevoelige informatie gezocht.

  De Pirate Bay is een van's werelds grootste gratis delen van bestanden websites, biedt miljoenen gebruikers van een forum voor het downloaden van muziek, films en computerspelletjes.

Leave a Response

Fields marked * are required


No file selected (must be a .jpg, .png or .gif image file)


Once published, you will have 15 minutes to edit this response.

Cancel