Join our network of non-profits, companies and individuals who believe social change can happen through design.

Become A Member
avatar

Ezra Seraffin

Switzerland

Member since August 30, 2013


 • http://www.sourcewire.com/news/80605/uk-malware-conviction-should-act-as-warning-to-all-internet

  Londen, November 2013-de recente veroordeling van een bende UK misdaad achter een miljoen pond scam benadrukt de noodzaak voor alle internet-gebruikers zich bewust zijn van de risico's online. De zes persoon-sterk netwerk gericht duizenden onschuldige mensen gedurende een aantal jaren posting nep baan advertenties voor bedrijven waaronder Harrods en Argos op sites zoals Gumtree en blauwe pijl. De 'malware', te klikken op de links in de e-mail gedownload dat vervolgens terug persoonlijke en financiële gegevens verzonden naar de criminelen.

  "Criminelen vindt steeds verfijndere manieren aan doel slachtoffers online," zegt David Cox van Ukash. "Het is belangrijk dat iedereen via het internet herinnert zich de basics, zoals houden browsers bijgewerkt met de meest recente beveiligingsupdates en uitvoeren van up to date anti-malware software. "Maar het wordt steeds belangrijker dat iedereen online is gevoelig voor de potentiële risico's die er zijn, met name de risico's die schijnbaar echte en onschuldige e-mails."

  Werkzoekenden zijn doelwit geweest in de afgelopen jaren door criminelen uit misbruik wil maken van mensen op zoek naar werk. Gerenommeerde bedrijven, wervingsbureaus en baan advertentie websites uitleggen hoe veilig aanvragers moeten reageren op advertenties, maar oplichters vertrouwen op de wens om te reageren snel, wat slachtoffers hebben meer ...

 • Een Zweedse rechtbank heeft ontslagen deel van de kosten van het hacken en fraude tegen de oprichter van de populaire bestandsdeling website Pirate Bay en zijn gevangenisstraf van twee jaar teruggebracht tot één.

  Het Hof van beroep van Svea op woensdag ontslagen gevallen tegen Gottfrid Svartholm Warg met betrekking tot het hacken van Nordea Bank AB, zegt dat het kan niet worden uitgesloten dat anderen kunnen hebben op afstand toegankelijk zijn computer zoals hij heeft beweerd. Het bevestigde de veroordeling van het hacken van de servers van twee andere bedrijven, leertekorten en Logica, die omgaan met gevoelige gegevens voor Zweden de politiemacht en de belastingdienst.

  Het Hof, dat twee IT-experten in het geval hoorde, opgemerkt dat Svartholm Warg niet zijn betwist had computer werd gebruikt in verscheidene hacken gevallen tussen januari 2010 en augustus 2012.

  In 2009 gaf een Zweedse rechtbank hem en drie Pirate Bay collega's eenjarige zinnen voor schending van het auteursrecht. Zij waren ook veroordeeld tot het betalen van 46 miljoen kronen ($6,5 miljoen) in schade aan de entertainmentindustrie. Svartholm Warg die uitspraak een beroep gedaan, maar het land verlaten. Hij werd gearresteerd in Cambodja in 2012 en gedeporteerd terug naar Zweden na een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen hem. Hij heeft gediend uit zijn straf voor zijn eerste veroordeling terwijl onder detentie over zijn hacken lasten.

  Bekend door zijn Internet alias "Anakata", word...