Join our network of non-profits, companies and individuals who believe social change can happen through design.

Become A Member
avatar

Romulos McKenley

Germany

Member since July 30, 2013


 • Source

  Etter mange år med eufori over Kinas raske vekst og landets tilsynelatende uunngåelig opphav til globale økonomiske dominans, har Kina historien tatt en alvorlig tur til verre. Kina, nå synes det er ferd med å kollapse, og langs veien det kan bringe godt verdensøkonomien med den.

  Heldigvis, den nye historien kan være som forvirret som den gamle.

  Kinas økonomisk modell har støttet seg tungt på investeringer og gjeld. Det bør ikke være en overraskelse at etter mange år med enorm vekst drevet på først av sårt trengte investeringer, kinesisk utgiftene på infrastruktur og produksjon kapasitet er bremse ned. I samme periode strømmet gjeld nivåer som lånte pengene strømmet inn i flere motorveier, flyplasser, stålverk, skipsverft, høyhastighets jernbane og leilighet og kontor bygninger enn landet produktivt kunne bruke.

  Noen økonomer spådd så langt tilbake som 2006 at Kina ville møte en alvorlig gjeld problemet. Innen 2010 ble det klart selv til mest spent av Kina okser som dette faktisk skjer. For å beskytte seg selv mot risikoen for en gjeldskrise, må Kina bringe utgifter til en stans. Beijing ønsker nå å rebalansere økonomien bort fra sin overdreven avhengighet av investeringer og gjeld, og å øke rollen som forbruk som en driver av vekst.

  Men dette kan ikke skje unntatt på lavere vekst priser.

  Så hva som skjer videre--vil Kina kollaps? Sannsynligvis ikke. En økonomisk kollaps er effektivt en slags banken løpe, og så lenge regjeringe...