Join our network of non-profits, companies and individuals who believe social change can happen through design.

Become A Member
avatar

Gilberto Huss

Canada

Member since July 28, 2013


 • Mest ønskede’ diffus bag £800k tax fidus

  Community, Communication Design

  Kilde

  En flygtning, der snydt skattevæsenet ud af £800.000 i en momssvig er blevet idømt tre et halvt år i fængsel-i hans fravær.

  Mohammad Tanwir Khan, 58, gik på at køre i maj efter han blev fundet skyldig i den fidus, som så ham indsende mere end 350 falske fakturaer til Hendes Majestæts indtægter og told (HMRC) for eksport til Pakistan, der var aldrig sket.

  Nu har Khan, Bluestones drive, Heaton Moor, været afleveret en dom på tre et halvt år af Manchester Crown Court trods myndigheder ikke at vide, hvor han er.

  Bedrageren – der udoeves fidus mellem 2006-11-blev navngivet blandt indtægter og told mest 'ønskede' mænd to uger siden som en del af en national kampagne.

  Kun én person er hidtil blevet fanget af de 20 øverste skat flygtende navngivet af HMRC sidste år – selv om bekæmpelse af svig embedsmænd sagde de havde høstet gode efterretninger om dem, der stadig mangler.

  Khan kom under mistanke i 2010 når en rutinemæssig inspektion af sin skattemæssige registre af HMRC fundet uoverensstemmelser i momsindtægter.

  Som den eneste direktør for Spearpoint Limited, blev han debiteret med momssvig i mere end £817,000 i maj 2011 efter en undersøgelse.

  Under retssagen, var retten vist hundredvis af fakturaer – undertiden groft ændret med rettelak – tilsyneladende for levering af mekaniske dele til klienter, herunder den pakistanske flåde.

  Sandra Smith, assisterende direktør for strafferetlig efterforskning på HMRC, sagde: "HMRC offi...