Join our network of non-profits, companies and individuals who believe social change can happen through design.

Become A Member
avatar

aerruu avis

Brazil, brazilia, Brazil

writer

Member since July 26, 2013

 • QUICKTOPIC : Hass And Associates Hong Kong Global Tax Fraud Battle

  Communication, Industrial Design

  Download_432_

  SOURCE:

  Kina utarbetat i global skatt strid

  Fastlandet kommer att delta i en multilateral handlingsplan för att bekämpa skatteflykt som utarbetats av G20-gruppen och organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD), som förväntas ha en betydande inverkan på fastlandet och Hong Kong.

  Patrick Yip, vice nationella fusioner och förvärv ledare vid finansiella företaget Deloitte Touche Tohmatsu, sa det var ett viktigt steg och förmodligen första gången Peking hade gått med en multilateral insats för att bekämpa aggressiva skatteflykt.

  OECD avtäcka dess handlingsplan för att bekämpa skatteflykt av multinationella företag igår. Alla grupp av 20 nationer förväntas ansluta sig till initiativet, sade OECD skatt regissören Pascal Saint-Amans.

  "Nationernas G20 överens om denna handlingsplan är bra att ta itu med icke-beskattning," sade han. "Det är en ambitiös handlingsplan. Det är den politiska impulsen att flytta dit. Länderna begär starkt detta."

  Kina är medlem av G20 men inte OECD.

  OECD har 34 medlemsländerna, mest utvecklade länder inklusive USA, Storbritannien, Australien, Frankrike och Japan.

  Handlingsplanen skulle bättre anpassa skatt i ett läge med den ekonomiska aktiviteten i den platsen, OECD sade i en rapport.

  Det syftar till att förhindra konstgjorda skifta av multinationella företagens rapporterade företag till låg skatt eller nr-skatt jurisdiktioner som Bermuda, Brittiska Jungfruöarna (BVI) och Cayman Islands, sa Saint-Amans.

  "Företag på Bermuda hanterar hundratals företag," sade han. "Du har inga företag på Bermuda. Vi säger detta är fel och vill fixa det. Vi har USA 2 triljoner dollar av vinster i offshore tillflyktsorter som Bermuda och Caymanöarna."

  Planen skulle kräva skatteparadis som Bermuda avslöja på ett mer öppet sätt Skatteinformation för multinationella företag att de regeringar som beskattas dem, sa Saint-Amans. Handlingsplanen innehåller även åtgärder för att neutralisera de olika metoder som multinationella företag använda för att minimera deras skatt av "internprissättning", som är boka sina vinster bland olika skattejurisdiktioner.

  "Kina har redan godkänt handlingsplanen," sa Saint Amans. "Vi nu upprätta en mekanism för att få alla G20-länder på lika villkor att genomföra handlingsplanen, det vill säga, skriva rekommendationer för planen, som kommer att ta 18 till 24 månader. Kina har inbjudits att delta och förväntas delta i de kommande dagarna."

  Tags: hass and associates hong kong global tax fraud battle, Kina utarbetat i global skatt strid

Leave a Response

Fields marked * are required


No file selected (must be a .jpg, .png or .gif image file)


Once published, you will have 15 minutes to edit this response.

Cancel