Join our network of non-profits, companies and individuals who believe social change can happen through design.

Become A Member
avatar

Seon Murphy

Dublin, Ireland

researcher

Member since July 02, 2013


 • Aa_sec_177_

  Source

  Grote nationale en multinationale bedrijven in Hongkong zijn intensivering van de inspanningen om hun middelen cyberveiligheid stut na de onthullingen van de klokkenluider Edward Snowden over grootschalige internet spionage door Amerikaanse inlichtingendiensten.

  "Werkelijkheid is schoppen in omdat het onderwerp dichter bij huis heeft geraakt," zei Henry Shek, de partner voor management consulting bij KPMG China, van recente besprekingen met een geheime aantal clients.

  Nederland gebaseerde KPMG is een van's werelds grootste professionele-diensten aan ondernemingen.

  Snowden had de South China Morning Post eerder verteld dat de National Security Agency had hacken computers in Hong Kong en het vasteland sinds 2009. De doelstellingen omvatten de Hong Kong Internet Exchange aan de Chinese Universiteit, ambtenaren, studenten en bedrijven in de stad.

  Andere verslagen bleek ook dat duizenden technologie, financiƫn en industriƫle bedrijven werden werken met Amerikaanse inlichtingendiensten, verstrekken van gevoelige informatie en in ruil daarvoor uitkeringen die toegang tot de gerubriceerde gegevens opgenomen.

  "Het gebrek aan focus op cyberveiligheid risico's [door grote bedrijven in Hongkong] heeft betekende dat investeringen in informatietechnologie beveiligingssystemen door de jaren heen, niet een hoge prioriteit is geweest," zei Shek.

  "Veiligheid van de cyberruimte is nu stevig een directiekamer agenda."

  Hij voegde eraan toe dat bedrij...