Join our network of non-profits, companies and individuals who believe social change can happen through design.

Become A Member
avatar

Imogen Miller

United Kingdom

Member since February 20, 2013

 • Hass and Associates Cyber Security Hvorfor Facebook og Google kjøper inn droner

  Community, Communication Design

  Google-recently-acquired--011_432_

  Profitt er bak begge bedriftenes investeringer i ubemannet fly, hva gjelder de kan couch det i

  Tilbake i de dårlige gamle dagene under den kalde krigen var en av de mest Ærede grenene av unøyaktig sciences Kremlinology. I vest, Aviser, thinktanks og regjeringer kan du beholdt spesialister hvis jobb var å granske hver skrap av bevis, sladder og ryktene kommer fra Moskva i håp om at det ville gi noen anelse om hva de sovjetiske lederne var opp til. Inntil nylig, denne bestemt spesialiteten hadde tydeligvis gått i terminal nedgang, men hendelsene i Ukraina har ført til dens inntrengende reinstatement.

  Kommersielle tilsvarende Kremlinology er Google og Facebook-se. Selv om overfladisk mer åpen enn Putin regimet, er begge organisasjonene pathologically hemmelighetsfull om deres langsiktige ambisjoner og strategier. Så er de av oss i denne merkelige tilskuersport drevet til å lese rapporter fra aksjemarkedet analytikere og andre ephemera, som tilsvarer teknologiske rådgivning innvollene av nylig halshogd kyllinger.

  Det er uhyggelig arbeid, men noen har å gjøre det, så la oss se det lille vi vet og se om vi kan gjøre noen følelse av det. Først av alt, hva vi vet sikkert? Vi vet først og fremst at disse to selskapene drives av smarte folk som har en dyp forståelse av evner og potensial av datateknologi. Vi vet også at disse folkene: total kontroll av sine selskaper på grunn av en slu tolags eierandel struktur, som effektivt frigjør dem fra aksjemarkedet kontroll; stormannsgale ambisjoner; og -for tiden minst-penger-pumper, som gir ubegrensede ressurser og aktivere sine grunnleggere å hengi sine ambisjoner og visjoner.

  Etter dette er alle spekulasjoner. Det eneste vi har å gå på er hva Google og Facebook har gjort i offentlige markedet. Og hva de har gjort er å kjøpe selskaper i veien, tempo PG Wodehouse, strutser gå for messing doorknobs.

  I de siste 18 månedene, for eksempel har Google kjøpt minst åtte betydelig robotikk selskaper og lagt ut £400m å kjøpe London-basert kunstig intelligens firmaet Deepmind. Facebook, for sin del, kjøpte Instagram, en foto-deling nettverk, for $ 1 milliard og betalt en øye-vanning $19bn i kontanter og aksjer for WhatsApp, en beskjed selskap. Mer rart var sin beslutning om å kjøpe Oculus VR, en virtuell bedrift, for $2bn. Og i de siste ukene, har begge selskapene i pilotless-droner virksomheten. Google kjøpte Titan luftfart, en USA-basert oppstart som gjør høytliggende droner, som cruise nær kanten av jordens atmosfære, mens Facebook kjøpte en UK-basert selskap, Ascenta, som designer høytliggende, soldrevne droner som kan fly i uker- eller kanskje lenger – samtidig.

  I prøver å forstå disse aktivitetene, trenger vi å skille ut kortsiktig panikk fra langsiktige strategi. Facebooks oppkjøp av Instagram og WhatsApp var et produkt av to ting: naken frykt og muligheten til å prege en bestemt form for monopol penger kjent som Facebook aksjer. Brukernes fotografier er Facebook livsnerven, og Instagram's meteoric vekst foreslo at det, i stedet for Facebook, kan til slutt bli et sted hvor mennesker delte sine bilder. Mye det samme gjelder WhatsApp: det vokste mye raskere enn Facebook hadde på et tilsvarende Stadium i corporate utviklingen, og så til slutt bli en trussel; Dessuten, de fleste av $19bn prisen var betalt i monopol penger i stedet for kontanter. Som for Oculus VR kjøp? Vel, som Guds fred det passeth alle forståelse.

  Som etterlater oss med strategiske ting. Her ser vi tydelig langsiktig tenkning på jobben. Google guttene har besluttet at avanserte robotikk, apparat-innlæring, distribuert sensorer og digital kartlegging skal være de grunnleggende ingrediensene i en kombinasjon fremtid, og de er fast bestemt på å bli den dominerende kraften som.

  Såvidt høytliggende dronene er bekymret, er Google og Facebook på nøyaktig samme bølgelengde. Siden Internett-tilgang i den industrialiserte verden er nå effektivt en ferdig avtale, alle fremtidig vekst skal komme fra gjenværende 5 milliarder mennesker på planeten som ennå ikke har en lated internettforbindelse. Begge selskapene har en vital interesse i å påskynde prosessen for å få de 5 milliarder sjelene, for den enkle grunnen at jo mer folk som bruker Internett større sine inntekter vil være. Og de se høytliggende droner som middel til lønnsom slutten. Fromt insisterer, selvfølgelig, at denne nye tilkobling vil være bra for menneskeheten, og kanskje faktisk vil. Men til slutt lønnsomhet, som veldedighet, begynner hjemme.

Leave a Response

Fields marked * are required


No file selected (must be a .jpg, .png or .gif image file)


Once published, you will have 15 minutes to edit this response.

Cancel

My Interests

 • Industrial Design
 • Environmental Design
 • Communication Design
 • Fashion Design
 • Audio/Visual Design