Start your own group! All DESIGN 21 members have the ability to create organizations.

Create A Group
THE CORLISS GROUP

THE CORLISS GROUP

Well-being, Community, Arts & Culture

24 Supporters

 • Zal de 2020 Olympische Spelen echt helpen Tokio?

  Community, Communication Design

  8527376687_ee27cb1d4c_b-443x295_432_

  Will the 2020 Olympics Really Help Tokyo?

  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besluit eerder deze maand om Tokio gastheer van de 2020 Olympische Zomerspelen werd begroet met vuur over Japan, verdiende de natie gelukwensen uit de hele wereld. Voor velen de komende 2020 Games zorgt voor een broodnodige boost voor de economie en het land de moraal, vergelijkbaar met de rol van de 1964 Olympische Spelen Tokio. Raak op deze gevoelens, Premier. Shinzo Abe voorspelde dat als gastheer van de 2020 Olympische Spelen zou een "explosieve agent" voor de nationale economie en zou plaats Tokio in "het centrum van de wereld."

  De feestelijke retoriek is begrijpelijk, maar de beloften, met name materiële kosten en baten, vragen om een meer sober toezicht, zelfs als de champagne kurken pop. Met het evenement zelf jaren, er zijn weinig gevolgen voor degenen die beloven de maan nu, bijna tien jaar later, hun garanties blijken te hol. De gevolgen voor de bewoners van de stad kunnen echter aanzienlijk zijn.

  Naast zorgen over de Noord-fukushima kerncentrale lekt, er zijn ten minste drie andere uitdagingen Tokio staan zoals bij voorbereidingen beginnen serieus, en die onoverzichtelijke andere steden. Deze overheidsschuld accumulatie, infrastructuurwerken en achteraf gebruik, en ten slotte, zorgen over woonwijk verplaatsing en verdieping ongelijkheid.

  Schuld

  steeds meer aandacht voor kosten en baten in de afgelopen jaren is in grote mate te wijten aan de verschuiving naar gunning belangrijke gebeurtenissen in de landen die kampen met armoede en ongelijkheid. India, China en Zuid-afrika hebben beide gebeurtenissen in de afgelopen jaren, en Brazilië zullen snel host zowel de Wereldbeker (2014) en Olympische Spelen (2016). Maar, zoals we zagen in Londen in 2012, de wereldwijde recessie en een draai richting bezuinigingsplannen hebben grote sommen geld op korte termijn evenementen moeilijker te verkopen dan in eerdere jaren, ook in rijke landen. EEN boost in staat alleen is niet langer voldoende rechtvaardiging, en voorstanders - als met het geval van display- en bedieningspaneel (Abe) eerder deze maand - steeds moeten deze gebeurtenissen als de economische kansen die winst genereren en dragen bij tot de ontwikkeling van de stad.

  Hoewel deze shift moedigt een welkom bij onderzoek van de economische waarde van grote evenementen, het is inderdaad erg lastig om een zinvolle berekening van totale uitgaven versus totale opbrengsten, met name jaar voordat het evenement plaatsvindt. Pre-event schattingen van kosten, in vele gevallen van rapporten in opdracht van overheidsinstellingen, zijn gevuld met rosy voorspellingen en vaak gelezen als public relations documenten. Jaren van onderzoek, aan de andere kant blijkt hoe vaak deze verslagen enorm onderschat de kosten en corrigeer indien nodig de voordelen van het evenement.

  Als Kevin Rafferty meldde onlangs in De Japan Times, initiële ramingen voor de kostprijs van de London Games houdt ongeveer £2,4 miljard euro nog niet in het einde bereikt bijna €9 miljard. Schattingen voor de 2014 olympische winterspelen in Sochi begon op ongeveer $12 miljard, maar nu voorspeld dat hit $50 miljard. Twee recent afgesloten gebeurtenissen laten zien hoe misleidend vroege voorspelling kan worden. Officiële schattingen voor het wk 2010 in Zuid-afrika begon bij $500 miljoen in 2004, maar het kost bijna $5 miljard. En de 2010 World Expo in Shanghai was oorspronkelijk geraamd op $4,2 miljard euro, maar door een aantal post-event berekeningen uiteindelijk meer dan $50 miljard. Op de Olympische Spelen, Rafferty merkt op: "Kosten overschrijdingen voor de Olympische Spelen hebben gemiddeld 179 procent sinds 1960, en de meeste games hebben verliezen of kleine winst."

  De kwestie van de ontvangsten is evenzeer belangrijk voor schatting van de kosten versus baten. Die hebben ook de neiging om teleur te stellen. EEN rapport uit 2010 over de onlangs afgesloten America's Cup race in San Francisco, in opdracht van de stad, wat zij herhaaldelijk opgeroepen een voorzichtige schatting dat de race zou leiden tot meer economische activiteit totaal $1,4 miljard. Dit is een conservatieve schatting ten opzichte van de $9,9 miljard uit eerdere verslagen, maar zelfs dan is het onwaarschijnlijk dat het geval iets dicht bij dat bedrag. De huidige officiële word op de Olympische Spelen van Londen van het Organiserend Comité is dat de 2012 games alleen kostendekkend.

Leave a Response

Fields marked * are required


No file selected (must be a .jpg, .png or .gif image file)


Once published, you will have 15 minutes to edit this response.

Cancel